Mezoporacija

Mezoporacija je savremena, neinvazivna metoda za njegu kože kojom je omogućeno ubacivanje aktivnih supstanci duboko u slojeve kože I potkožno tkivo. Zasniva se na elektroporaciji I elektroosmozi  čime se istovremeno vrši I poboljšanje metabolizma I dopremanje hranljivih materija ćelijama kože, pojačava cirkulacija krvi I limfe, podstiče limfna drenaža I detoksikacija, a pojedini proizvodi za njegu kože se neuporedivo bolje apsorbuju.

Elektroporacijom se privremeno proširuju  hidrofilni kanali ( tzv mezopore )na ćelijskoj membrani  te kroz njih mnogo lakše mogu da prođu aktivne supstance, bilo da su u pitanju kozmetički preparati ili lijekovi.

Rezultat mezoporacije je podmlađivanje kože, uklanjanje sitnih bora, ublažavanje hiperpigmentacija I ožiljaka od akni, redukcija celulita I masnog tkiva ( ukoliko se radi tretman ciljanih zona tijela ).

Tretman je potpuno bezbolan I prijatan I traje oko 60 minuta.

Za trajniji efekat preporučuje se serija od 6 tretmana u razmaku od dva dana, a za održavanje postignutog efekta preporučuje se jedan tretman u tri mjeseca.

Mezoporacija cijelog lica – 80 KM

Mezoporacija lica 6 tretmana – 360 KM

Mezoporacija lica i dekoltea – 110 KM

Mezoporacija lica + dekolte 6 tretmana – 530 KM