O tretmanima

Šta trebate znati o tretmanima ?

Vodeći se dosadašnjim iskustvom, I koja su to pitanja vezana za tretmane koje klijenti najčešće postavljaju, napravili smo kratak opis tretmana, odnosno šta koji tretman podrazumijeva.

Klasični manikir je estetski tretman kože, zanoktica I noktiju na rukama. Tretman podrazumijeva piling, obradu zanoktica, obradu I poliranje nokatne ploče, lakiranje I završnu kremu.

Spa manikir podrazumijeva sve ono što obuhvata klasični manikir + parafinski tretman.

Trajni lak za razliku od gela ima jako elastičnu strukturu te može da se lagano savija sa noktom bez pucanja. Jako malo se turpija površina nokta prije aplikacije, nanosi se u tankom sloju te se po debljini ne razlikuje od klasičnog laka. Nije čvrst kao gel te se preporučuje da se radi na kratke nokte, jer što je nokat duži to je veća vjerovatnoća da se ošteti. Njegova trajnost je oko 15 dana.

Geliranje prirodnog nokta podrazumijeva aplikaciju gela na dužinu vašeg nokta, bez produžavanja nokatne ploče. Gel je čvršće strukture nego trajni lak pa je I njegova trajnost 25-30 dana.

Nadogradnja noktiju podrazumijeva produžavanje nokatne ploče tipsama gdje sami birate dužinu I oblik nokta.

Izlivanje podrazumijeva produžavanje nokatne ploče gelom uz pomoć  šablona.

Estetski pedikir podrazumijeva aromatičnu kupku, uklanjanje zadebljanja na stopalima, obradu zanoktica, skraćivanje I obradu nokatne ploče, lakiranje I pakovanje sa hladnim parafinom.

Medicinski pedikir za razliku od estetskog obuhvata tretman uraslog nokta, žuljeva na stopalima te uklanjanje clavusa ( kurje oko ).

Spa pedikir obuhvata sve što I estetski sa dodatkom hranljive maske, pakovanja sa toplim parafinom I refleksološkom masažom od 15 min.

Depilacija u našem salonu radi se toplim I hladnim voskom renomiranog španskog proizvođača Depileve. Ono što je jako bitno za napomenuti jeste da se vosak u našem salonu NE pretapa I NE koristi ponovo već se isključivo baca.

Još jedno pitanje vezano za depilaciju koje se često postavlja jeste : U čemu je razlika između toplog I hladnog voska?

Hladni vosak je rjeđi, prilikom nanošenja zagrijan je na propisanu temperature za aplikaciju. Veže se I za kožu I za dlaku, tako da se njime mogu uklanjati kraće dlačice ( oko 2,5-3 mm ), ujedno radi I piling kože te samim tim smanjuje mogućnost urastanja dlake.

Hladnim voskom radi se depilacija nogu, ruku, leđa I prsa. Nanosi se rolonom I uklanja jednokratnim papirnim trakama.

Topli vosak je gušće I mekše strukture, nanosi se u debljem sloju I skida se bez trakica. Ne veže se za kožu nego samo za dlaku….stoga je potrebno da za depilaciju dlačice budu malo duže. Manje iritira kožu, u svom sastavu ima ekstrakt kamilice koji dodatno umiruje kožu. Koristi se za depilaciju intimne zone, lica I pazuha.

Trepavice: U našem salonu radimo sledeće tretmane trepavica

Lash lift ili minival trepavica…..tretman uvijanja prirodnih trepavica čiji efekat traje do 6 nedelja.

Nadogradnju trepavica pramenčićima. Prilikom ove nadogradnje se na na vaše trepavice posebnim hipoalergenim ljepilom lijepe pramenčići od 7-8 dlačica. Ovom nadogradnjom se postiže veća gustoća I dužina ali ne I prirodan izgled. Trajnost ove nadogradnje je oko 20 dana. Namijenjena je klijentima koji vole ekstravagantniji izgled trepavica. Procedura nadogradnje traje oko 40 min.

Svilene trepavice….gdje se na jednu vašu trepavicu lijepi jedna dlačica koja je za trećinu duža I malo deblja od prirodne dlačice. Ovom metodom se može postići veća dužina trepavica ali jako malo se dobije na volumenu. Lako se održavaju, izgledaju prirodno, kao da su savršeno našminkane. Dopunjavaju se na 20-25 dana I uz pravilnu njegu, koja podrazumijeva redovno pranje I češljanje, mogu da traju nekoliko mjeseci. Procedura ove nadogradnje traje oko 2 sata.

Volumen trepavice (Ruski volumen). Procedura podrazumijeva lijepljenje pramenčića od oko 5 jako tankih dlačica na jednu vašu trepavicu. Ovom metodom se postiže I veća gustoća I veća dužina trepavica, a pri tome izgledaju jako prirodno.